Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 11 kwie 2014, 18:31 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 02 mar 2013, 07:49
Posty: 219
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 1 razy
Czy ktos testował ?

Jestem w trakcie wdrozenia u siebie w domu, lecz z chęcia poczytam opinie pozostałych.

_________________
Pierwszy w Polsce projekt o domowym labie :)

http://www.VirtualOlivia.com | fb.com/VirtualOlivia | youtube.com/VirtualOlivia

Problemy z sieciami ? serwrami ? VMware ? Potrzebuje korepetycji z zakresu IT ?
kontakt [at] ines.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 kwie 2014, 18:45 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 02 mar 2013, 07:49
Posty: 219
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 1 razy
http://nakivo.com/VMware-VM-backup-repl ... atures.htm

_________________
Pierwszy w Polsce projekt o domowym labie :)

http://www.VirtualOlivia.com | fb.com/VirtualOlivia | youtube.com/VirtualOlivia

Problemy z sieciami ? serwrami ? VMware ? Potrzebuje korepetycji z zakresu IT ?
kontakt [at] ines.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 kwie 2014, 20:24 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 6457
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 15 raz
Pomógł: 138 raz
Testowałem, nawet kilka kolejnych bet. Oprogramowanie na pewno warte uwagi, bogate opcje konfiguracyjne, nawet w średniej wielkości firmie się sprawdzi.

A tak na marginesie jeszcze przez kilka godzin można wyhaczyć licencję NFR:
http://www.virtual-it.pl/3860-nakivo-ba ... mware.html

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 kwie 2014, 20:38 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 02 mar 2013, 07:49
Posty: 219
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 1 razy
Własnie przerzucam kilka TB :)
Dobrze sobie radzi, ma kompresję.

Pytanie dotyczącego tego softu :

Czy robi w locie backup VM ?

Licencja na dwa sockety ? wirtualne procki czy fizyczne ?

_________________
Pierwszy w Polsce projekt o domowym labie :)

http://www.VirtualOlivia.com | fb.com/VirtualOlivia | youtube.com/VirtualOlivia

Problemy z sieciami ? serwrami ? VMware ? Potrzebuje korepetycji z zakresu IT ?
kontakt [at] ines.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 kwie 2014, 23:18 
Offline
V-desktop
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2008, 00:46
Posty: 185
Podziękował: 3 raz
Pomógł: 6 raz
Jeśli pod pojęciem 'backupu w locie' masz na myśli backup uruchomionych VM to tak. Co do licencji to nie wiem jak to wygląda w zależności od edycji trzeba by poszperać, a może jeszcze ktoś inny wyjaśni.

_________________
Stań się lepszym człowiekiem. I zanim poznasz kogoś upewnij się, że znasz siebie i że nie będziesz chciał być taki jak on chce, ale będziesz sobą - Gabriel García Márquez


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 12 kwie 2014, 00:14 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 02 mar 2013, 07:49
Posty: 219
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 1 razy
Tak, uruchomionych VM :)

_________________
Pierwszy w Polsce projekt o domowym labie :)

http://www.VirtualOlivia.com | fb.com/VirtualOlivia | youtube.com/VirtualOlivia

Problemy z sieciami ? serwrami ? VMware ? Potrzebuje korepetycji z zakresu IT ?
kontakt [at] ines.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 12 kwie 2014, 22:16 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2008, 02:01
Posty: 6457
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 15 raz
Pomógł: 138 raz
W kwestii licencjonowania pozwolę sobie zacytować producenta:
Cytuj:
The product is licensed per physical CPU socket for each server on which you back up or replicate VMs. Licenses are required only for the source side of backup and replication, that is, you do not need to license target servers for your replicas or servers on which you want to recover backed up VMs.

_________________
Washi
Jesli mój post okazał się pomocny, zaloguj się i kliknij na kciuk po prawej stronie ----------->
Porozmawiajmy o wirtualizacji - http://www.virtual-it.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 kwie 2014, 12:02 
Offline
V-desktop

Rejestracja: 02 mar 2013, 07:49
Posty: 219
Podziękował: 4 raz
Pomógł: 1 razy
Washi pisze:
W kwestii licencjonowania pozwolę sobie zacytować producenta:
Cytuj:
The product is licensed per physical CPU socket for each server on which you back up or replicate VMs. Licenses are required only for the source side of backup and replication, that is, you do not need to license target servers for your replicas or servers on which you want to recover backed up VMs.


No to bardzo fajnie :)
Ciekawe czy aktualizacje też będą się tyczyć NFR

_________________
Pierwszy w Polsce projekt o domowym labie :)

http://www.VirtualOlivia.com | fb.com/VirtualOlivia | youtube.com/VirtualOlivia

Problemy z sieciami ? serwrami ? VMware ? Potrzebuje korepetycji z zakresu IT ?
kontakt [at] ines.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Copyright © 2008-2012. All Rights Reserved Virtual-IT.pl